O Magnum Mysterium, Dorpskerk Heemskerk

Zondagmiddag 9 december 2018 - 15:00 uur

Het duurt nu nog wel even, maar straks komt de kersttijd er weer aan. En iedereen beleeft die op z’n eigen wijze. Daarom brengt Fonte di Musica een kerstconcert met muziek uit een veelkleurig palet. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne versie als ook minder bekende muzikale pareltjes. Maar altijd staat de geboorte van het Christuskind centraal. Letterlijk, want het Grote Wonder, oftewel ‘Magnum Mysterium’ is de basis van dit kerstconcert. 

 

De tekst van dit stuk gaat terug tot in de middeleeuwen en de oudste klanken die we op deze tekst kennen zijn Gregoriaanse responsoria. Vele componisten hebben ons een ‘O Magnum Mysterium’ nagelaten en tijdens dit concert zullen er maar liefst vier klinken: twee van ‘oude’ componisten uit de 16deeeuw (Clemens non papa en Victoria) en twee van nog levende componisten (Antognini en Lauridsen). Deze vier stukken vormen de pijlers van dit concert.

 

Jetse Bremer heeft enkele traditionele kerstliedjes  in een modern jasje gestoken. Hiervan worden ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’ uitgevoerd. Ook van recente datum is ‘I wonder as I wander’ van John Rutter. Verder komen zowel Engelse Christmas carols als Duitse werken van Praetorius, Schütz en Bach aan bod. Kortom, een concert met ‘voor elck wat wils’ dat u al helemaal in de kerststemming brengt.

De voorverkoop start op 10 november 2018. 

Entree: 

€12 aan de kassa van de kerk
  €10 in de voorverkoop

voorverkoopadres:

of:

of:

Van Ingen Hifi, Deutzstraat2, Heemskerk

tel.: 06-12 03 31 84

deze website

Kerk open:

half uur voor aanvang